S'AVIA COREMA PEU PETIT ...

NOM: S' Avia Corema
ALÇADA: Aproximadament 3' 50 Cm
PES : Aproximadament 65 Kg.
CONSTRUCTOR: Catou Verdier i Josu González, Mataró
DATA FABRICACIÓ: 2004-2005
DATA BATEIG: 8 febrer 2005

 

S' àvia Corema és una figura comuna en la cultura popular de les terres europees que són banyades pel Mediterrani. En el cas de la nostre illa és tradició antiga que, amb l' arribada de les set setmanes d' abstinència (on antigament no es menjava carn, no es podien tenir instruments de música a la vista o prohibit era també el jugar a les cartes) sigui penjat en un lloc visible de la casa el ninot de paper o cartró al que cada divendres la tradició ens manarà llevar-li un peu.

Amb l' idea de recuperar la tradició de s' Avia Corema, que pot ser les noves generacions ja no coneixien com en temps antic, l' Ajuntament de Maó decideix a l' hivern de l' any 2004 crear un gegant per representar dit personatge.

Els creadors van ser Catou Verdier i Josu González, artistes del taller de Mataró que, després de crear innumerables obres com poden ser decorats per cinema, teatre o publicitat, creaven per primera vagada una figura d' imatgeria popular.

La geganta és construïda amb materials tan diversos com són la fusta, l' espuma, el porexpan o la fibra. Com a peculiaritat te que, al igual que el tradicional personatge, també te set peus que fàcilment poden ser separats de la figura.

El bateig va tenir lloc a la Plaça Constitució de Maó el dimarts 8 de febrer del 2005, el vespre abans del dimecres de cendra. La sortida de la geganta va representar l' acabament del carnaval i l' entrada en la següent època de l' any.

Des de un principi es va crear la geganta amb l' idea de que sortís cada una de les setmanes que duri la quaresma per complir amb la tradició i pública i davant la ciutat de Maó perdre un peu.