Somos jóvenes amor, somos jóvenes tu y yo ...

GEGANT:
NOM: Pere
ALÇADA: 256 cm.
PES : 21 kg.
CONSTRUCTOR: Casal de Gent Gran d' Es Camí d' Es Castell
DATA FABRICACIÓ: Anys 1996-97
DATA BATEIG: 5 de setembre del 1997

GEGANTA:
NOM: Gràcia
ALÇADA: 253 cm .
PES: 20 kg .
CONSTRUCTOR: Casal de Gent Gran d' Es Camí d' Es Castell
DATA FABRICACIÓ: Anys 1996-97
DATA BATEIG: 5 de setembre del 1997

La parella de gegantons del Casal de Gent Gran Neix en un dels diferents tallers dels que disposa l' entitat en la seva seu d' es Camí d' es Castell de Maó. Va ser el mateix casal el que mesos abans de crear els gegants va donar cos a tota una comparsa de cap-grossos, l' èxit va animar als creadors a complementar el projecte amb els actuals gegantons.

La idea era que les dues noves figures representessin als seus mateixos creadors, els jubilats d'avui en dia, amb uns vestits prou moderns i sempre a punt per anar al ball. També seria la culminació del projecte de que la ciutat de Maó comptés amb dues parelles de gegants.

Les figures són obra d' una dotzena de sòcies del casal que coordinades pel monitor Kiko Murillo aprendrien com partint d' un munt de paper de diari i uns pots de cola es poden crear unes figures gegants. D' entre les cradores algunes ja eren veteranes del mon geganter, com és el cas de la cosidora Antònia Gomila o la pentinadora Magadalena Perelló , que cinc dècades abans ja s' havien estrenat amb els gegants de la ciutat en Tomeu i na Guida. En el projecte també hi participaria Joan Pons (creador dels gegants de Llucmaçanes) i per la fase dels acabats hi intervindrien Miquel Villalonga i Xiscu Mora, del grup de cartró-pedra de la Colla de Geganters de Maó.

Aquesta nova parella de gegants, després de més d'un any i mig de feina, surt al carrer per primera vegada el 5 de setembre del 1.997 dins el marc de les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia. Pel dia del seu bateig, els gegants de Maó, en Tomeu i na Guida, van anar al casal a buscar-los i després del primer ball de les dues parelles, aquestes es van encaminar fins al pla de la Parròquia. Allà van ser batejades pel batlle de la ciutat i el president del Club amb els noms de Pere i Gràcia. Farien de padrins en Tomeu i na Guida de Maó i l' Avi Perico i s' Avia Aguedet de Llucmaçanes.

Des de el mateix dia de la seva estrena, la parella de gegantons de l' I.B.A.S. sempre ha sortit al carrer integrada dins la Colla Gegantera de la Ciutat de Maó, amb els quals es va firmar un conveni pel qual els gegants serien propietat del Casal però serien portats en totes les seves actuacions pels Geganters Maonesos.